Tag Archives: Contemporary Kitchen

Noe Valley Condo Renovation

 

The Space: A recently purchased condo in the Noe Valley Neighborhood of San Francisco that was to be the client’s second home. The condo had been updated in the mid 90s and the client, who has a strong design sensibility, wanted to refresh the unit and put his own aesthetic “stamp” on the premises. A full scale condo renovation was in order.

The Need: As part of the condo renovation, the client wanted to modify/update the kitchen and open up the wall between that room and the living room to allow more visual access between the two adjacent spaces. The Master Bedroom had a wall of closets that needed replacement with a customized storage solution. The bathrooms were to be totally redone and required custom vanities to complement the client’s choice of fixtures and finishes. The existing stair rail in the living room needed either reinforcement or replacement.

The Solution: After discussing the various alternatives with InHouse, the client decided to completely replace the existing kitchen. With substantial client input InHouse designed a new, more open space geared to the client’s lifestyle and culinary needs. Maple cabinets, honed limestone counter tops and ample wall space for the client’s art work resulted in a dramatically different space.

Custom cabinetry was also designed for the bathrooms and the master bedroom.  In the latter, a whole wall of cabinets replaced the original closets, providing elegance and utility for an entire wall of the bedroom. Additionally, InHouse identified a fabricator of custom stair railings and worked with the client and the artist on the design of the new railing which was a major design element in the living room. InHouse also introduced the General Contractor to the Client and consulted on other aspects of the overall renovation.

Photo K-30: New Kitchen

 

Sink Wall Before

Photo K-31: Sink Wall After

Stove Wall Before

Photo K-32: Stove Wall After

Before: Looking from living room into kitchen

Photo K-33: After, looking from living room into new kitchen

Stair Railing Before

New Stair railing under construction

Photo K-34: New stair rail completed

Master Bedroom Closet Wall Before

Photo K-35: Master Bedroom closet wall w/built-in cabinets

Photo K-36: New Master Bathroom Vanity

Photo K-37: New Guest Bath Vanity

 

Small Colorful Kitchen with a Large Personality

The Space: A small twenty year old kitchen in a single family home in San Francisco.

Kitchen Before

Kitchen Before

DSCF1454

Kitchen Before

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Need: InHouse was asked to take another designer’s layout for a renovated kitchen and provide all the finishes (color, tile, countertops, flooring and lighting).  We were also asked to help choose the style of the cabinets and suggest a manufacturer.

The Solution: InHouse created a small colorful kitchen in a compact space. The new aesthetic was contemporary with a very personal twist. The perimeter cabinets were painted a deep mustard while the light blue walls reflect the subtle blue found in the new ceramic wall tile. Ceramic tile covers the entire arched wall while the peninsula is sheathed in walnut cabinets and drawers with stainless steel faces. The walnut cabinetry wraps around into the dining room creating a dining room sideboard on the other side of the wall. All countertops are Caesarstone. The stunning blue floor is porcelain tile.

DSCF2192

Photo K-25: New Kitchen Looking Into Dining Room

DSCF2196-001

Photo K-26: New Kitchen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCF2186

Photo K-27: New Kitchen

 

 

 

DSCF1461

Dining Room Kitchen Transition Before Remodel

The kitchen designer’s layout called for a dramatic widening of the entry to the dining room which in effect created a large combination kitchen-dining room out of what was once two small spaces. This transition is accomplished by a new aztec arch which had a precedent in other parts of the home. The wide opening allows for natural light to penetrate into both spaces in a way that was previously not possible. All recessed lighting is new and LED. A  larger central skylight replaced an old one which was situated in the corner of the old kitchen.

 

DSCF2180

Photo K-28: Looking into new kitchen from Dining Room

DSCF2211

Photo K-29: New Walnut Dining Room Sideboard