Fireplace and TV Wall

The Space: A utilitarian family room fireplace and TV wall in a new home.

The Need: A total redo of the wall with a more traditional aesthetic to give it personality while not sacrificing utility. The function of the wall was to remain the same.

Fireplace and TV Wall

Before

The Solution: The entire family room fireplace and TV wall was redesigned by InHouse. The firebox was lowered and a traditionally inspired brick hearth and mantle was installed. A tongue & groove wall painted a warm cream color defines the overall space. Open shelves and an adjacent storage cabinet with doors that pocket house the flat screen TV and peripherals. A built-in niche for stacked wood (not shown) and crown molding throughout the room completed the new space. Paint consultation, electrical, cabinetry and fireplace improvements were all facilitated by InHouse.

Fireplace and TV Wall

Photo E-11: New Fireplace/Entertainment Center Wall

Fireplace and TV Wall

Photo E12: Entertainment Cabinet doors open

Fireplace and TV Wall

Photo E-12: Entertainment Cabinet doors closed