Fireplace Renovation

The Space: A 30 year old condo in Walnut Creek, CA that needed updating

Photo F28: Before

Photo F-28: Den Fireplace Before

DSCF0142

Photo F-28: Den Fireplace After

The Need: The clients wanted to modernize their condo by creating a comfortable den/home office (See “Cherry Home Office With An Industrial Motif” under Home Office in the portfolio) and by undertaking a fireplace renovation which would entail replacing a dated dual-sided fireplace with a new gas firebox and updated mantles. Each side of the fireplace was to get its own “personality” to complement the decor in its respective room.

Photo F29: Living Room Fireplace Before

Photo F-29: Living Room Fireplace Before

F29: Living Room Fireplace After

F-29: Living Room Fireplace After

The Solution: Slate was used for the walls on both sides of the dual fireplace with a variation in pattern and color in each room. The design for the living room fireplace mantle incorporated a cabinet for media equipment since the client wanted the TV to remain above the fireplace. The den fireplace design has a bold cherry mantle/shelf set against a slate wall which wraps around the left side of the fireplace. The new fireplace complements the room’s cherry paneling and the home office on the other side of the room which were installed by InHouse’s contractors.